Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Light Sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 3 pinches ground turmeric
Darker sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 2 tsp ground turmeric
Lemon butter filling
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 70 g caster sugar
- 80 g unsalted butter
- 2 eggs
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp pouring (whipping) cream
- 2 tsp elderflower cordial
- 1 ¼ tsp ground turmeric
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2522 kJ / 600.5 kcal
- Proteína
- 5.6 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Gordura
- 37.8 g
- Gordura saturada
- 23.9 g
- Fibra
- 0.8 g
- Sódio
- 327.3 mg
Receitas alternativas
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Coconut butter cake
1h
Lemon ice cream torte
48 Std. 40 Min
Caribbean carrot cake
2h 10 min
Butterfly cakes
1h
Birthday present cake
4 Std.
Mini French apple cakes
1h 35min
Hazelnut torte
3u. 15min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Victoria sponge cake
1h 20 phút
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Almond shortbread biscuits
2h 10 min