Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

Pizza genueńska z cebulą (fugazza)

4.8 493 avaliações
Preparação 15min
Total 1h
6 porcji

Ingredientes

  • 150 g wody
  • 20 g oleju
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g sera ementaler tartego (patrz wskazówka)
  • 2 cebule duże, pokrojone w cienkie plastry
  • ½ płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • oliwa z oliwek do skropienia (10-15 g)

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 porcję

Sódio 415.5 mg
Proteína 15.3 g
Energia 1522.4 kJ / 363.9 kcal
Gordura 13.3 g
Fibra 2.6 g
Gordura saturada 6.3 g
Hidratos de carbono 45.5 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...