Leek and potato soup with crispy smoked ham

Leek and potato soup with crispy smoked ham

3.5 35 avaliações
Preparação 10min
Total 40min
2 portions

Ingredientes

  • extra virgin olive oil plus extra for serving
    25 g
  • leek finely sliced
    80 g
  • potatoes peeled and cut into small pieces
    380 g
  • dried porcini mushrooms soaked and squeezed
    10 g
  • water
    380 g
  • vegetable stock paste, homemade
    1 tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
    1 slice
    1 slice prosciutto, cut into thin strips
  • fresh chives finely chopped
    4 stalks

Dificuldade

fácil


Nutrição por 1 portion

Proteína 9.5 g
Energia 1347 kJ / 322 kcal
Gordura 17.9 g
Fibra 4.3 g
Hidratos de carbono 32.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...