Dispositivos e acessórios
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
Preparação 30min
Total 1h 45min
8 slices
Ingredientes
Lemon Curd
-
lemon thin peelings of skin and 35 g juice1
-
granulated sugar75 g
-
unsalted butter diced50 g
-
egg yolks from large eggs2
Sponge
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar175 g
-
unsalted butter soft175 g
-
self-raising flour175 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Flavourings
-
pink food colouring gel
-
lemon juice1 tsp
-
poppy seeds2 Tbsp
Assembly
-
marzipan homemade320 g
Decoration
-
icing sugar plus extra for dusting50 g
-
lemon juice to taste1 - 2 tsp
-
edible cake decorations
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 slice
Proteína
10.4 g
Energia
3030 kJ /
724 kcal
Gordura
38.7 g
Hidratos de carbono
83.6 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Brilliant Baking
15 Receitas
Reino Unido e Irlanda
Reino Unido e Irlanda
Sweet
80 Receitas
Reino Unido e Irlanda
Reino Unido e Irlanda
Também pode gostar...
Hot Cross Buns
3h 50min
Eccles Cakes
1h 45min
Chocolate Bourbons
45min
Mocha Cake
2h 5min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3h
Quick Christmas Cake
2h 25min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Mince Pies
1h 10min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Bakewell Tart
1h 50min
Apple Crumble Cake
1h 10min