
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 10 sprigs fresh coriander roughly chopped
-
250
g Egyptian rice
ou 250 g short-grain rice - 1000 g water
- 10 - 12 peppers, mixed medium-sized
- 200 g onions cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Arabian spice mix
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 300 g ripe tomatoes cut into quarters
- 1 tsp sugar
- 2 small green chillies
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
ou 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 400 g raw shrimps, peeled, deveined
- 30 g lemon juice
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 346 kcal / 2079 kJ
- Proteína
- 16.5 g
- Gordura
- 8.2 g
- Hidratos de carbono
- 51.5 g
Receitas alternativas
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Arabian ice cream
10h 25min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Salmon kabsa
35min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
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Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
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Chicken moghrabieh
1h 25min
Tabouleh with quinoa and tuna
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Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
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