
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g onions cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp Arabian spice mix
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes cut into quarters
- 15 sprigs fresh coriander 10 sprigs roughly chopped and 5 sprigs finely chopped
- 1 tbsp tomato purée (concentrated)
- 1 fresh chilli deseeded and cut into pieces (opcional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
-
600
g fresh salmon fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces
ou 600 g white fish fillets, skinless and boneless, cut into bite-sized pieces - 2 loomi (dried limes), pierced with a knife
- 1 cinnamon stick
- 4 cardamom pods
- 4 cloves
- 15 g toasted pine nuts to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 423 kcal / 1770 kJ
- Proteína
- 23.1 g
- Gordura
- 18.9 g
- Hidratos de carbono
- 40.2 g
Receitas alternativas
Spinach Fatayers
2h
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Shrimp stuffed bell peppers
1h 25min
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 20min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Salmon kabsa
40min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min