Versões compatíveis
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
ou 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Proteína
- 46 g
- Hidratos de carbono
- 111 g
- Gordura
- 41 g
- Fibra
- 11 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Beef Madras
1h 30min
Pilau Rice
30 Min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Lamb Korma
4 Std.
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 Std.
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken Garam Masala
50 Min
Pilau Rice
40 λεπτ.
Kofta Curry
1h 10min
Chicken Akhni
1h 30min