Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem

4.2 324 avaliações
Preparação 5min
Total 10min
6 porcji

Ingredientes

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 250 g selera naciowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 - 20 g octu jabłkowego
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 10 - 15 g miodu
  • 2 szczypty soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • żurawina, suszona do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 6 porcji

Proteína 12 g
Energia 3776.7 kJ / 902.1 kcal
Gordura 71.4 g
Fibra 12.9 g
Hidratos de carbono 67.7 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...