Dip paprykowo-orzechowy

Dip paprykowo-orzechowy

3.9 29 avaliações
Preparação 5min
Total 10min
6 porcji

Ingredientes

  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g białego chleba pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • pieprz cayenne, mielony do dekoracji

Dificuldade

fácil


Nutrição por 6 porcji

Proteína 24 g
Energia 4722 kJ / 1128 kcal
Gordura 96 g
Fibra 18 g
Hidratos de carbono 28 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...