Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Kibbeh
- 260 g fine burghul
- hot water, for soaking
- 1 tomato, cut into quarters
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 tbsp dried mint
- 1 tbsp sumac
- 1 tsp paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tbsp tomato puree
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 10 fresh mint leaves
- 10 fresh coriander leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ice cold water
- 1 baby radish, cut into thin slices
- 1 heirloom (candy stripe) beetroot, cut into thin slices (see Tips)
- 3 cocktail pickled onions, cut into thin slices
- rocket, to serve
- 120 g Greek-style natural yoghurt
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1587 kJ / 377.9 kcal
- Proteína
- 10.6 g
- Hidratos de carbono
- 54.7 g
- Gordura
- 10.5 g
- Gordura saturada
- 2.3 g
- Fibra
- 11 g
- Sódio
- 526.3 mg
Receitas alternativas
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Fatayer with cheese and mint
2j 15 menit
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2u. 45min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30 min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1sa 35 dk
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min
Tarator (tahini dip)
5min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min