Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Brioche base
- oil, for greasing
- 170 g salted butter, cut into cubes (1 cm)
- 40 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 60 g white sugar, plus 1 extra teaspoon
- 350 g plain flour
- 4 eggs
- 1 tsp salt
Crème pâtissière
- 420 g milk
- 110 g white sugar, to taste
- 45 g plain flour
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
Fruit toppings
- 4 - 5 fresh dark red plums, stones removed and flesh cut into thin wedges (see Tips)
- 250 - 300 g fresh strawberries, cut into thin slices
- 4 - 5 ripe peaches, stones removed and flesh cut into thin wedges
- jam of choice, warmed, for glazing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1076.7 kJ / 256.4 kcal
- Proteína
- 6.5 g
- Hidratos de carbono
- 32.9 g
- Gordura
- 10.6 g
- Gordura saturada
- 6.1 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sódio
- 237.7 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Black forest cake
5 Std.
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Apple tea cakes
1h 10min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Rosewater madeleines
30 Min
Hazelnut torte
3u. 15min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Apple tart
1h
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Almond shortbread biscuits
2h 10 min