Tiered Mermaid Tail Cake

Tiered Mermaid Tail Cake

5.0 1 avaliação
Preparação 1h
Total 5h
28 slices

Ingredientes

Bottom Tier Sponge
  • lemons thin peelings of skin only
    2
  • caster sugar
    225 g
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    225 g
  • medium eggs
    4
  • self-raising flour
    225 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
Top Tier Sponge
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    170 g
  • unsalted butter soft
    170 g
  • medium eggs
    3
  • self-raising flour
    170 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
Icing
  • unsalted butter soft
    300 g
  • icing sugar
    600 g
  • grated lemon zest
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • teal food colouring gel (see tip)
Decoration
  • edible cake decorations (opcional) sea creatures
  • fondant icing ready to roll
    400 g
  • teal food colouring gel
  • silver edible glitter spray (opcional)

Nutrição por 1 slice

Energia 448.7 kcal / 1877.4 kJ
Proteína 3.5 g
Gordura 24 g
Hidratos de carbono 56.6 g
Fibra 0.6 g
Gordura saturada 13.7 g
Sódio 227.9 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...