
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 800 g skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (3-4 cm)
- 5 g ground cumin
- 10 g ground coriander
- 5 g garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- ¼ tsp salt
- ground black pepper to season
- 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger peeled and cut into slices
- 1 fresh long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 1 fresh long green chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 20 g oil
- 200 g brown onion cut into wedges (approx. 4 cm)
- 1 red capsicum deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 green capsicum deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g tomato paste
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- fresh coriander leaves only, for garnishing
- dried chilli flakes to serve (optional)
- cooked rice or naan (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 135.6 kcal / 569.4 kJ
- Proteína
- 43.1 g
- Gordura
- 16.7 g
- Hidratos de carbono
- 30.4 g
- Fibra
- 9.1 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Sódio
- 582.5 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Beef madras
1h 30min
Bhuna gosht
1h 20min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Chicken korma with cashews
30min
Rogan josh
1h 35min
Quick massaman beef curry
40min