Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 2 whole cloves
- 125 g brown onion, cut into wedges (4 cm)
- 25 g piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 3 garlic cloves
- 50 g roasted cashews, unsalted
- ½ - 1 fresh long red chilli, cut into halves and deseeded if preferred, plus extra cut into slices to garnish (optional)
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground turmeric
- 25 g tomato paste
- 20 g Korma spice blend (see Tips)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 60 g natural yoghurt
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1853.1 kJ / 441.2 kcal
- Proteína
- 23.9 g
- Hidratos de carbono
- 9.2 g
- Gordura
- 34 g
- Gordura saturada
- 16.8 g
- Fibra
- 4.8 g
- Sódio
- 406.2 mg
Receitas alternativas
Korma spice blend
5min
Quick massaman beef curry
40 min
Chicken tikka masala
1h 10 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Lamb saag
1h 30min
Lamb korma
4h
Coconut lamb curry
2h
Chicken korma
45 min
Tandoori paste
5min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15 min
Indian kofta curry with broccoli rice
50 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min