Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®.

Para preparar esta receita precisa do Protetor da lâmina Bimby®. Saiba mais

Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
TM6

Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce

4.0 ( 3 avaliações )

Ingredientes

Sous-vide Pork Loin

  • 800 g pork loin steaks (approx. 3 cm thick)
  • 4 - 8 pinches salt to taste
  • 4 - 8 pinches ground black pepper to taste
  • 2 sprigs fresh rosemary
  • 2 garlic cloves halved lengthways
  • 2 tsp olive oil
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl), plus extra for cooling
  • 30 g lemon juice freshly squeezed (see tip)
    ou 1 tsp ascorbic acid powder

Chocolate Sauce and Caramelised Pears

  • 70 g dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets
  • 10 g balsamic vinegar
  • 25 g water
  • 2 Tbsp unsalted butter
  • 1 Tbsp brown sugar
  • 2 pears peeled, cored, cut in 8 wedges lengthways
  • 2 - 3 Tbsp golden rum to taste (opcional)
  • 1 - 2 pinches salt to taste

Nutrição
por 1 portion
Energia
608 kcal / 2542 kJ
Proteína
43 g
Gordura
34 g
Hidratos de carbono
26 g
Fibra
5 g
Gordura saturada
14 g
Sódio
486 mg

Esta e mais de 80 000 receitas estão à sua espera! Encontre inspiração todos os dias.

Registe-se gratuitamente

Registe-se e experimente gratuitamente durante 30 dias gratuitos, e descubra o mundo do Cookidoo®. Sem compromisso.

Mais Informações

Receitas alternativas