Deconstructed Strawberry Custard Tart

Deconstructed Strawberry Custard Tart

5.0 3 avaliações
Preparação 30min
Total 4h 25min
10 portions

Ingredientes

Shortcrust Pastry
  • sugar
    1 oz
  • lemon
    1
  • unsalted butter softened, in pieces
    2 oz
  • egg yolks from large eggs
    2
  • vanilla bean pod seeds only
    1
  • salt
    1 pinch
  • all-purpose flour
    4 oz
Custard Cream
  • gelatin sheets (approx. 2 g each)
    3
  • cold water to soak
  • whole milk
    14 oz
  • egg yolks from large eggs
    4
  • sugar
    2 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • corn starch
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
  • heavy whipping cream chilled
    3 ½ oz
  • mascarpone
    9 oz
  • vanilla sugar (see Tip)
    1 tsp
Strawberry Sauce
  • sugar
    2 oz
  • water
    2 oz
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 tsp
  • fresh strawberries halved
    9 oz

Nutrição por 1 portion

Energia 352.5 kcal / 1474.9 kJ
Proteína 6.6 g
Gordura 20.8 g
Hidratos de carbono 35.9 g
Fibra 1.1 g
Gordura saturada 11.8 g
Sódio 148.6 mg

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...