
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 2 jabłka nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
- 100 g wody lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Nutrição
- por 100 g
- Energia
- 227.8 kcal / 953.2 kJ
- Proteína
- 6.3 g
- Gordura
- 1 g
- Hidratos de carbono
- 48.8 g
- Fibra
- 3.4 g
- Gordura saturada
- 0.1 g
- Sódio
- 3.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16h 40min
Ziołowa przyprawa do chleba
5min
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14h 50min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb na zakwasie z przyprawami
16h 30min
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb drwala
24h 30min