Versões compatíveis
Baked Alaska with Orange Ice Cream and Chocolate Sponge
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Orange Ice Cream
- 200 g whole milk
- 400 g double cream
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 150 g caster sugar
- 2 Tbsp vanilla bean paste
- 3 oranges, finely grated zest and juice
- sunflower oil, for greasing
Chocolate Sponge
- 110 g self-raising flour
- 60 g cocoa powder
- 220 g light brown sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 large egg
- 1 tsp vanilla bean paste
- 100 g double cream
- 50 g sunflower oil
- 110 g water, hot
Finalisation
- 270 g caster sugar
- 250 g egg whites (approx. 7 egg whites), room temperature
- ⅛ tsp cream of tartar
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2074.6 kJ / 495.8 kcal
- Proteína
- 7.3 g
- Hidratos de carbono
- 69.2 g
- Gordura
- 22.7 g
- Gordura saturada
- 11.5 g
- Fibra
- 2.9 g
- Sódio
- 196.3 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Strawberry Cheesecake Shots
15 Min
Roasted Garlic Dip
1 Std. 15 Min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2 Std. 5 Min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM5)
1 Std.
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2h 15min
Fairy Cake Bouquet
1 Std. 50 Min
Pistachio and Almond Gelatos
8 Std. 30 Min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1 Std.
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45min
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10 Min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 Min