Dispositivos e acessórios
Prawn Biryani
Preparação 15min
Total 1h 15min
6 portions
Ingredientes
Prawn Marinade
-
prawns peeled, deveined250 g
-
chilli powder20 g
-
lemon juice10 g
-
palm sugar5 g
-
water20 g
-
turmeric powder1 tsp
-
cumin powder½ tsp
-
fennel powder1 pinch
-
coriander powder½ tsp
-
curry powder½ tsp
-
garam masala1 pinch
-
salt adjust to taste1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Biryani
-
ghee15 g
-
cooking oil25 g
-
onions thinly sliced2
-
ginger garlic paste (see tip)1 tbsp
-
cinnamon stick1
-
cloves2
-
cardamom pods2
-
fennel seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
dried bay leaves2
-
green chilli deseeded, thinly sliced1
-
garam masala¼ tsp
-
tomato cut in small cubes1
-
Greek yogurt1 tbsp
-
coriander leaves20 g
-
mint leaves20
-
raisins plus extra for garnishing20 g
-
water1100 g
-
salt½ tsp
-
Basmati rice rinsed250 g
-
coconut milk50 g
-
cashew nuts toasted, to garnish20 g
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
462 mg
Proteína
13 g
Energia
1434 kJ /
343 kcal
Gordura
11 g
Fibra
3 g
Gordura saturada
4 g
Hidratos de carbono
49 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Deepavali Festive Delights
16 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Beef Rendang
1h 30min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30min
Vegetable Sambar
35min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Curry Mee
30min
Potato Peratal
40min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Pilau rice using rice mode
40min
Biryani-style rice
1h 5min
Indian Pilaf Rice
1h