
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 spring onion white part only
- ½ - 1 long red chilli deseeded if preferred (opcional)
- 1 sprig fresh coriander
- 120 g pork mince broken in pieces
- 120 g prawns, raw, peeled, deveined
- 1 egg yolk from medium egg
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 Tbsp rice wine vinegar
- peanut oil for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers, any shape
- 1 egg white from medium egg, lightly whisked
Broth
- 2 garlic cloves
- 2 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 spring onions white part only
- 1 Tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 Tbsp chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g pak choi thinly sliced
- 20 g dried shiitake mushrooms soaked in boiling water for 30 minutes, then drained
- 35 g tinned bamboo shoots drained
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 413 kcal / 1736 kJ
- Proteína
- 23 g
- Gordura
- 17 g
- Hidratos de carbono
- 39 g
- Fibra
- 5.4 g
Receitas alternativas
Wonton soup
1h
Wonton wrappers
55min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Dim Sum 'Shao Mai'
2h
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Prawn Dumplings
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min