Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów

Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów

4.7 26 avaliações
Preparação 10min
Total 45min
16 porcji

Ingredientes

  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 5 łyżek wody
  • 450 g czarnych porzeczek, świeżych
    450 g czarnych porzeczek, mrożonych
  • 120 g cukru
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 porcję

Sódio 7.6 mg
Proteína 1.1 g
Energia 427.2 kJ / 102.1 kcal
Gordura 5.9 g
Fibra 0 g
Gordura saturada 3.6 g
Hidratos de carbono 12.3 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...