Dispositivos e acessórios
Sambal Goreng Pengantin
Preparação 10min
Total 40min
6 portions
Ingredientes
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1296 mg
Proteína
24.2 g
Energia
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Gordura
33.8 g
Fibra
3.5 g
Gordura saturada
19.2 g
Hidratos de carbono
27 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Nikmat Raya
15 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Beef Rendang
1h 30min
Mee Goreng Mamak
20min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20min
Mee Siam Kuah
1h 5min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25min
Nasi Goreng Kampung
40min
Sambal Tumis
1h 10min
Lemang Paper Cup
1h 25min
Sambal Kangkung
10min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min