Plum filled potato dumplings with vanilla sauce

5.0 1 avaliação
Preparação 30min
Total 2h 10min
8 portions

Ingredientes

Potatoes
  • hot water
    1200 g
  • floury potatoes peeled, cut into pieces (5 cm)
    500 g
Vanilla sauce
  • milk
    300 g
  • white sugar
    40 g
  • egg yolks
    4
  • vanilla pod seeds scraped
    1
Crumb
  • unsalted butter
    30 g
  • dried breadcrumbs
    50 g
  • white sugar
    20 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
Dumplings
  • unsalted butter
    30 g
  • plain flour plus extra to dust
    130 g
  • fine semolina
    40 g
  • egg
    1
  • sea salt plus an extra 1 tsp
    2 pinches
  • hot water
    1500 g
  • fresh plums cut into halves, stones removed (see Tips)
    4
  • white sugar to sprinkle
  • fresh mint leaves only, to garnish
  • fresh mixed berries of choice, to serve

Dificuldade

médio


Nutrição por 1 portion

Sódio 361.3 mg
Proteína 7.9 g
Energia 1282.8 kJ / 306.6 kcal
Gordura 10.5 g
Fibra 2.7 g
Gordura saturada 5.6 g
Hidratos de carbono 45.4 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...