Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Filling
- 20 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
450
g stewing steak, diced (2 cm)
ou 450 g beef chuck steak, diced (2 cm) - 220 g lamb's kidneys, rinsed, halved and white cores removed, cut in pieces (1 cm)
- 40 g plain flour
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp Worcestershire sauce
- 20 g tomato purée
- 80 g red wine
-
350
g beef stock
ou 350 g vegetable stock
Pastry
- 250 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 125 g suet
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 165 g water, plus extra for sealing
- unsalted butter, for greasing
Steaming
- 2200 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3387 kJ / 810 kcal
- Proteína
- 40.9 g
- Hidratos de carbono
- 65.4 g
- Gordura
- 42.7 g
Receitas alternativas
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min
Spotted Dick Pudding
2h 45 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min
Red Onion Gravy
25 min
Piccalilli
12 Std. 35 Min
Shortcrust pastry
5 Min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Chilli and Apple Jelly
4h 15 min
Mornay Sauce
15 Min
Cornish Pasty
1 Std. 30 Min
Cottage Loaf
3h 30 min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min