Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Shortcrust Pastry
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 270 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 140 - 170 g water, ice cold
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 140 g dry cider, room temperature
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 2 Tbsp unsalted butter, diced
- 450 g fresh wild mushrooms (mixed), sliced or quartered
- 295 g condensed cream of chicken soup, tinned (1 tin)
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 500 g chicken breasts, cut in pieces (4-5 cm)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- Nutrição
- por 1 slice
- Energia
- 2345 kJ / 561 kcal
- Proteína
- 23 g
- Hidratos de carbono
- 45 g
- Gordura
- 31 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2 Std. 40 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1 Std. 30 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Ham Hock Potato Bake
35min
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1 Std. 10 Min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min