Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cashew sour cream
- 3 sprigs fresh chives, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 120 g raw cashew nuts
- 150 g water
- 1 tsp sea salt
- 60 g brown onion
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
Black bean hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 60 g lemon juice (approx. 2 lemons)
- 30 g tahini (see Tips)
- 1 tsp ground cumin
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp paprika
- 40 g pitted Kalamata olives
Tomato and kidney bean sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp ground paprika
- 400 g canned tomatoes
- 60 g tomato paste
- 1 tbsp dark brown sugar
- 420 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
Nachos
- oil, for greasing
- 180 g cheddar cheese, cut into cubes (3 cm)
- 20 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 340 g corn chips
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4770.8 kJ / 1135.8 kcal
- Proteína
- 36.7 g
- Hidratos de carbono
- 83.1 g
- Gordura
- 68 g
- Gordura saturada
- 25.3 g
- Fibra
- 22.4 g
- Sódio
- 1681.1 mg
Receitas alternativas
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Lentil bolognese
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Three-bean shepherd's pie
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Sweet potato lasagne
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Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
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