Dispositivos e acessórios
Tiropita (Greek cheese pie)
Preparação 25min
Total 1h 10min
8 portions
Ingredientes
-
unsalted butter cut into cubes180 g
-
feta cheese600 g
-
full cream milk700 g
-
fine semolina100 g
-
sea salt½ tsp
-
eggs6
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
filo pastry (approx. 375 g - see Tips)16 sheets
-
cold water for sprinkling
-
sesame seeds for sprinkling (optional)1 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
1212.6 mg
Proteína
23.9 g
Energia
2407.8 kJ /
573.3 kcal
Gordura
40.1 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
24.8 g
Hidratos de carbono
29.5 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Postcards from Greece
14 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Chicken Pastilla
1h 25min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1h 55min
Almond tuiles
30min
Liver cake
1h 50min
Chorizo and squid stew (TM5)
5h 30min
Argentinian Alfajores
1h 10min
Gazelle horns
1h
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Tuna dip
15min