
Dispositivos e acessórios
Tiropita (Greek cheese pie)
Preparação 25min
Total 1h 10min
8 portions
Ingredientes
-
unsalted butter cut into cubes180 g
-
feta cheese600 g
-
full cream milk700 g
-
fine semolina100 g
-
sea salt½ tsp
-
eggs6
-
ground black pepper to taste1 - 2 pinches
-
filo pastry (approx. 375 g - see Tips)16 sheets
-
cold water for sprinkling
-
sesame seeds for sprinkling (optional)1 tsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Energia
573.3 kcal /
2407.8 kJ
Proteína
23.9 g
Gordura
40.1 g
Hidratos de carbono
29.5 g
Fibra
1.1 g
Gordura saturada
24.8 g
Sódio
1212.6 mg
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em

Postcards from Greece
14 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Cherry clafoutis
1h 5min
Lasagne Bolognese with Fresh Spinach Pasta
Nenhuma avaliação
Quince crumble
1h 25min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Silverbeet and mushroom calzone
2h
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3h 10min
Brioche slice with crumble
2h
Baklava cheesecake
25h 45min
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1h 10min