Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Light Sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 3 pinches ground turmeric
Darker sponges
- 225 g unsalted butter, softened
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g caster sugar
- 4 eggs
- 3 tbsp elderflower cordial
- 225 g self-raising flour
- 2 tsp ground turmeric
Lemon butter filling
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 70 g caster sugar
- 80 g unsalted butter
- 2 eggs
Butter icing
- 500 g unsalted butter, softened
- 700 g icing sugar
- 1 tbsp pouring (whipping) cream
- 2 tsp elderflower cordial
- 1 ¼ tsp ground turmeric
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2522 kJ / 600.5 kcal
- Proteína
- 5.6 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Gordura
- 37.8 g
- Gordura saturada
- 23.9 g
- Fibra
- 0.8 g
- Sódio
- 327.3 mg
Receitas alternativas
Salted caramel sauce
40 min
Home-style sponge cake
2u. 30min
Magic bean chocolate cake
1u. 40min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 min
Gingerbread ice cream
10u. 20min
Pear and chocolate frangipane
2h
Deathly gravestone cake
2u. 30min
Honey crème caramels
25h 55min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Chocolate fondant cake
40 min
Victoria sponge cake
1 Std. 20 Min