
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Carrot muffins
- 250 g raw almonds
- 50 g brown sugar
- 1 orange zest only, no white pith
- 300 g carrots cut into pieces (approx. 3 carrots)
- 4 eggs
- 80 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 40 g vegetable oil
- 20 g sultanas
- 50 g desiccated coconut
Topping
- 6 tbsp crème fraîche
- 1 carrot peeled into thin ribbons, for decorating
- pure maple syrup for drizzling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 295.3 kcal / 1240.3 kJ
- Proteína
- 7.4 g
- Gordura
- 22.5 g
- Hidratos de carbono
- 15 g
- Fibra
- 4.2 g
- Gordura saturada
- 6.4 g
- Sódio
- 85.6 mg
Receitas alternativas
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Pumpkin, carrot and herb bread
1h 30min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Easy coconut cake
1h 45min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1h 45min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1h
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
1h 30min
Zucchini slice
45min
Healthy banana bread
1h 15min