Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Carrot muffins
- 250 g raw almonds
- 50 g brown sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 300 g carrots, cut into pieces (approx. 3 carrots)
- 4 eggs
- 80 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 pinch salt
- 1 tbsp poppy seeds
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
- 40 g vegetable oil
- 20 g sultanas
- 50 g desiccated coconut
Topping
- 6 tbsp crème fraîche
- 1 carrot, peeled into thin ribbons, for decorating
- pure maple syrup, for drizzling
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Proteína
- 7.4 g
- Hidratos de carbono
- 15 g
- Gordura
- 22.5 g
- Gordura saturada
- 6.4 g
- Fibra
- 4.2 g
- Sódio
- 85.6 mg
Receitas alternativas
Apple cinnamon muffins
40min
Basic berry muffins
40min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min
Healthy biscuits
35min
Pumpkin and turmeric loaf
1hod. 50min
Coconut oat biscuits
45min
Apricot macadamia biscuits
40min
Almond and date bars
2h 15 min
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1h 45min
Banana, walnut and date loaf
55min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Zucchini banana loaf
1h 45min