Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 50 g blanched almonds
- 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
- 200 g self-raising flour
- 100 g milk
- 150 g frozen blackberries, defrosted
- 1 pinch cream of tartar
- 2 tbsp flaked almonds
Filling
- 300 g pouring (whipping) cream
- 4 tbsp blackberry jam
- 100 g frozen blackberries, defrosted
- pure icing sugar, for decorating (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2539.6 kJ / 604.7 kcal
- Proteína
- 7.9 g
- Hidratos de carbono
- 60.7 g
- Gordura
- 37.6 g
- Gordura saturada
- 21.4 g
- Fibra
- 2.8 g
- Sódio
- 196.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Orange and passionfruit Eton mess
2hod. 50min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Magic potion
1h 5 min
Lemon and elderflower ombre cake
5h 30min
Frangipane cake
1h 45min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4h 30min
Strawberry and rose water macarons
2hod. 50min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Chocolate cake with lime cream
1h 5 min
Almond and pear tart
40min