Versões compatíveis
Leek and potato soup with crispy smoked ham
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for serving
- 80 g leek, finely sliced
- 380 g potatoes, peeled and cut into small pieces
- 10 g dried porcini mushrooms, soaked and squeezed
- 380 g water
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
ou 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) -
1
slice smoked dry-cured ham (speck), cut into thin strips
ou 1 slice prosciutto cut into thin strips - 4 stalks fresh chives, finely chopped
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1347 kJ / 322 kcal
- Proteína
- 9.5 g
- Hidratos de carbono
- 32.7 g
- Gordura
- 17.9 g
- Fibra
- 4.3 g
Nas coleções
Receitas alternativas
Pumpkin soup
35min
Mashed potatoes
50 Min
Roasted Pumpkin Soup with Orange
45min
Smooth cauliflower soup
50 Min
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1 Std. 25 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1 Std. 25 Min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45min
Mashed Potatoes
30min
Leek and potato soup
45min
Basic bread dough
5 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min