Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Basic chocolate cake
- 100 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 300 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 270 g white sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 pinch salt
- 250 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra sifted for dusting and kneading (see Tips)
- natural food colouring of choice (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2902.9 kJ / 691.2 kcal
- Proteína
- 6 g
- Hidratos de carbono
- 125.8 g
- Gordura
- 18.4 g
- Gordura saturada
- 11.7 g
- Fibra
- 2.2 g
- Sódio
- 156.6 mg
Receitas alternativas
Chocolate cupcakes
1h 20min
Candy cane ice creams
49 Std. 25 Min
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40min
Marble cake
2h
Alphabet cupcakes
25sa 30 dk
Ice cream cone cupcakes
55min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7 Std. 5 Min
Choc-mint milk
15 min
Noughts and crosses
2h 45min
Fresh fruit punch
24h 20min
Basic vanilla cake
55min