Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Cake
- 200 g unsalted butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing (see Tips)
- 680 g plain flour
- 540 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 2 pinch salt
- 500 g full cream milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs, room temperature
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
Fondant
- 80 g water
- 6 tsp gelatine powder
- 200 g glucose syrup
- 30 g glycerine (see Tips)
- 1240 g icing sugar, plus extra sifted for dusting (see Tips)
Colouring fondant
- food colouring of choice (approx. 5 colors)
Modelling paste
- ¾ tsp tylose (see Tips), plus extra if needed
- vegetable shortening (Copha®)
- sugar glue (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portions
- Energia
- 5048.8 kJ / 1202.1 kcal
- Proteína
- 11.5 g
- Hidratos de carbono
- 236.4 g
- Gordura
- 28 g
- Gordura saturada
- 17.4 g
- Fibra
- 2.2 g
- Sódio
- 311.2 mg
Receitas alternativas
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min
Candy cane ice creams
49 Std. 25 Min
Lime sherbet
4h 15min
Robot cake
2h
Alphabet cupcakes
25 Std. 30 Min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Chocolate ice cream
24hod. 20min
Fairy doll cake
2 Std. 20 Min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Birthday present cake
4h
Peanut caramel slice
5u. 35min
Chocolate fondant cake
40min