Tajska czerwona pasta curry

Tajska czerwona pasta curry

4.8 44 avaliações
Preparação 15min
Total 30min
400 g

Ingredientes

  • 4 limonki ekologiczne
  • 2 łyżki nasion kolendry
  • 90 g czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 8 ząbków czosnku
  • 4 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 g oleju arachidowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej

Dificuldade

fácil


Nutrição por 100 g

Sódio 9.1 mg
Proteína 2.6 g
Energia 1270.5 kJ / 303.7 kcal
Gordura 26.3 g
Fibra 4.7 g
Gordura saturada 4.4 g
Hidratos de carbono 20.6 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100 000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...