Dispositivos e acessórios
Semolina cake (namoura)
Preparação 10min
Total 1h 50min
12 portions
Ingredientes
Semolina cake
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
sugar200 g
-
yoghurt400 g
-
medium wheat semolina450 g
-
fine semolina150 g
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
water100 g
-
sugar300 g
-
blossom water1 tsp
-
rose water (opcional)1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Assembly and baking
-
blanched almond12
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Proteína
7.6 g
Energia
1820 kJ /
435 kcal
Gordura
7.7 g
Hidratos de carbono
83.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Kashta cream
10min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Cheese sambousek
1h 45min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min