Dispositivos e acessórios
Semolina cake (namoura)
Preparação 10min
Total 1h 50min
12 portions
Ingredientes
Semolina cake
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
sugar200 g
-
yoghurt400 g
-
medium wheat semolina450 g
-
fine semolina150 g
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
water100 g
-
sugar300 g
-
blossom water1 tsp
-
rose water (opcional)1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Assembly and baking
-
blanched almond12
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Proteína
7.6 g
Energia
1820 kJ /
435 kcal
Gordura
7.7 g
Hidratos de carbono
83.8 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Taste of Arabia
92 Receitas
Suíça
Suíça
The Basic Cookbook
151 Receitas
Internacional
Internacional
Também pode gostar...
Chicken Pastilla
1h 25min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Semolina pancakes (Beghrir)
1h
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Cheese pies
1h 25min
Red lentil soup with cumin
55min
Falafel
1h 25min