Moroccan Harira and Chicken Soup

Moroccan Harira and Chicken Soup

4.5 39 avaliações
Preparação 15min
Total 55min
4 portions

Ingredientes

  • fresh coriander cut in pieces
    10 sprigs
  • leeks cut in pieces
    150 g
  • celery cut in pieces
    120 g
  • carrots cut in pieces
    100 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    1 Tbsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander to taste
    1 ½ - 2 tsp
  • ground cinnamon
    2 tsp
  • ground turmeric
    2 tsp
  • harissa sauce to taste
    2 - 3 Tbsp
  • water
    500 g
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
  • dried green lentils
    85 g
  • chicken stock paste
    2 tsp
    2 chicken stock cube (for 0.5 l)
  • golden caster sugar
    1 Tbsp
  • freshly squeezed lemon juice
    10 g
  • chicken thighs, boneless and skinless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
    4
    400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm)
  • white bread
    8 slices
  • plain yoghurt
    200 g

Nutrição por 1 portion

Energia 424 kcal / 1777 kJ
Proteína 39 g
Gordura 7 g
Hidratos de carbono 46 g
Fibra 9 g

Gosta desta receita?

Inspire-se em mais de 100.000 receitas!

Registe-se e usufrua de 30 dias gratuitos. Inspire-se com o Cookidoo®. Sem compromisso.

Registe-se gratuitamente Mais Informações


Também pode gostar...