Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Peking-style duck
- 2 duck breasts, skin on, trimmed of excess fat and sinew
- 3 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 8 sprigs fresh coriander, stalks only
- ¼ tsp Chinese five spice
- ¼ tsp black peppercorns
- 1 star anise
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp sesame oil
Plum sauce
- 2 fresh plums, cut into quarters
- 60 g honey
- 2 star anise
- ¼ tsp Chinese five spice
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tbsp soy sauce
- 50 g water
Pancakes
- 3 eggs
- 200 g warm water
- 90 g tapioca starch
- 1 tsp sesame oil
- 2 tbsp coconut flour
- coconut oil, for frying
- 6 - 8 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 1 - 2 Lebanese cucumber, cut into batons
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1995.5 kJ / 475 kcal
- Proteína
- 13.8 g
- Hidratos de carbono
- 28.9 g
- Gordura
- 34.1 g
- Gordura saturada
- 13.9 g
- Fibra
- 4.4 g
- Sódio
- 325.5 mg
Receitas alternativas
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Pork belly with spring onions
1h 10min
Wasabi mayonnaise
10min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20 min
Prawn balls with pickled vegetables
1 godz. 15 min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Southern-style chilli with cornbread
2h 55min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5 min
Char siu bao pork buns
6h 35min