
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 1 spring onion/shallot white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 2 spring onions/shallots white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots drained
- fresh long red chilli sliced, for garnishing (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 353.6 kcal / 1484.9 kJ
- Proteína
- 21 g
- Gordura
- 15.5 g
- Hidratos de carbono
- 30.9 g
- Fibra
- 3.4 g
- Gordura saturada
- 3.6 g
- Sódio
- 1591.9 mg
Receitas alternativas
Wonton wrappers
55min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn wontons
2h
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Pork san choy bau
25min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Curry laksa
45min
Wonton soup (pork)
45min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min