
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Soup (jelly)
- 200 g bacon cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil for greasing
- plain flour for dusting
- 500 g boiling water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 57.8 kcal / 243 kJ
- Proteína
- 3.7 g
- Gordura
- 1.6 g
- Hidratos de carbono
- 6.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Gordura saturada
- 0.4 g
- Sódio
- 149.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Wonton soup
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Chicken banh mi
4h 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Baguette
3h 45min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Pork and prawn dumplings
55min
Gnocchi
1h 40min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min