Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Proteína
- 3.7 g
- Hidratos de carbono
- 6.8 g
- Gordura
- 1.6 g
- Gordura saturada
- 0.4 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sódio
- 149.9 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Dim sum 'Shao mai'
2h
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Wonton soup
1 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4u. 35min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Steamed pork buns (baozi)
2u. 30min