Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Proteína
- 52.3 g
- Hidratos de carbono
- 4.4 g
- Gordura
- 19.5 g
- Gordura saturada
- 3.8 g
- Fibra
- 3.4 g
- Sódio
- 1147.1 mg
Receitas alternativas
Fish soup
40 min.
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min.
Hearty seafood chowder
1h
Curry laksa
45min
Baked masala fish
1h 15 min.
Asian-style mussels
30 min.
Seared steak and rocket salad
20min
Fish stock
35min
Garlic prawns
25 min.