Versões compatíveis
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 4 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 1 - 2 tsp chilli powder
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cumin
- 1 tbsp salt
- 2 tsp sugar
- 1 whole chicken (1800-2000 g)
- 50 g vegetable oil
- 5 eschalots
- 4 garlic cloves
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh turmeric, peeled
- 3 - 4 cm piece fresh galangal, peeled
- 3 candlenuts (see Tips)
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 300 g coconut milk
- 4 pandan leaves, tied into knots (see Tips)
- 750 g water
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3378.7 kJ / 804.5 kcal
- Proteína
- 61 g
- Hidratos de carbono
- 5.5 g
- Gordura
- 60.3 g
- Gordura saturada
- 21.3 g
- Fibra
- 2.8 g
- Sódio
- 1672.8 mg
Receitas alternativas
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Nasi tomato (tomato rice)
40min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6 Std. 40 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Chicken Rendang
45min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min