Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 3 dried chillies
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 270 g coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 1400 - 1600 g whole chicken, butterflied (see Tips)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Proteína
- 73.1 g
- Hidratos de carbono
- 4.5 g
- Gordura
- 62.3 g
- Gordura saturada
- 24.2 g
- Fibra
- 2 g
- Sódio
- 864 mg
Receitas alternativas
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Jerk chicken with pineapple slaw
5 Std.
Curry laksa
45min
Turmeric lime chicken skewers
1 Std. 30 Min
Turmeric fried chicken
13h 10min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Spiced lamb roast
29h 50 min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Thai beef salad
1h 20min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Korean barbecue chicken with rice
45min