
Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen ontdooid
ou 300 g verse veenbessen ontdooid - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto rode of witte
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 722 kcal / 3025 kJ
- Proteína
- 76.4 g
- Gordura
- 28 g
- Hidratos de carbono
- 38 g
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