Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Proteína
- 4.7 g
- Hidratos de carbono
- 21 g
- Gordura
- 13.6 g
- Gordura saturada
- 2.5 g
- Fibra
- 7.2 g
- Sódio
- 1323.8 mg
Receitas alternativas
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1 godz. 30 min
Falafel crackers
40min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Coconut sage spritz (gut health)
10min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Carrot top pesto
15min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Celery leaf gremolata
5 min
Chai-spiced nut butter
15min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h
White bean dip with chimichurri
15min
7 Seed Crackers
1h 40min