Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Proteína
- 19.7 g
- Hidratos de carbono
- 11.4 g
- Gordura
- 55.8 g
- Gordura saturada
- 6.8 g
- Fibra
- 3.9 g
- Sódio
- 663.4 mg
Nas coleções
Receitas alternativas
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Espresso martini
5 Min
Apple, leek and sage sauce
15min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Oysters Mignonette
5 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 godz. 30 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Oysters with lime granita
5 Min
Scallops with pea purée
25 min
Baked artichoke dip
35min