Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted unsalted peanuts
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves; plus extra cut into slices, for garnishing
- 6 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves separated
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see Tips)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 eggs
- 500 g water
- 350 g peeled raw prawns
- bean sprouts, for garnishing
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2553.5 kJ / 608 kcal
- Proteína
- 34.6 g
- Hidratos de carbono
- 62 g
- Gordura
- 22.8 g
- Gordura saturada
- 4 g
- Fibra
- 6.6 g
- Sódio
- 1831.7 mg
Receitas alternativas
Nasi goreng
40 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Wonton soup
1h
Chicken pad thai
55min
Thai beef salad with noodles
1h
Pork belly ramen
4h 10min
Hot and sour prawn soup
45 min.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min.
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Prawn noodle curry
10 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Curry laksa
45 min.