Dispositivos e acessórios
Prawn and chicken laksa
Preparação 30min
Total 40min
4 portions
Ingredientes
-
fresh lemongrass white part only, cut into pieces1 stalk
-
brown onion (approx. 150 g), cut into halves1
-
garlic cloves4
-
macadamia nuts8
-
fresh bird's eye chillies trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing1 - 2
-
curry powder1 tsp
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
fresh coriander leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing2 sprigs
-
shrimp paste1 tsp
-
coconut milk450 g
-
butter20 g
-
water150 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
fresh kaffir lime leaves bruised8
-
fish sauce1 tsp
-
lime juice2 tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
dried rice noodles (approx. 3 mm wide)200 g
-
skinless chicken thigh fillet cut into cubes (2 cm)200 g
-
peeled raw prawns300 g
-
bok choy cut into pieces180 g
-
bean sprouts for garnishing100 g
Dificuldade
médio
Nutrição por 1 portion
Sódio
1071.8 mg
Proteína
29.5 g
Energia
2138 kJ /
509.1 kcal
Gordura
35.9 g
Fibra
4.7 g
Gordura saturada
21.3 g
Hidratos de carbono
16.1 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém apresentado em
Soups for all seasons
10 Receitas
Austrália e Nova Zelândia
Austrália e Nova Zelândia
Também pode gostar...
Thai red pork curry
35min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Thai red curry paste
15min
Curry laksa
45min
Thai chilli chicken and basil
30min
Goan prawn curry
25min
Coconut fish curry
1h 10min
Balti coconut fish curry
50min
Thai green chicken curry
30min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Thai red chicken curry
30min