Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 4 garlic cloves
- 8 macadamia nuts
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 1 tsp curry powder
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves, roots and stems (see Tips), plus extra for garnishing
- 1 tsp shrimp paste
- 450 g coconut milk
- 20 g butter
- 150 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 8 fresh kaffir lime leaves, bruised
- 1 tsp fish sauce
- 2 tsp lime juice
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 200 g dried rice noodles (approx. 3 mm wide)
- 200 g skinless chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 300 g peeled raw prawns
- 180 g bok choy, cut into pieces
- 100 g bean sprouts, for garnishing
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 2138 kJ / 509.1 kcal
- Proteína
- 29.5 g
- Hidratos de carbono
- 16.1 g
- Gordura
- 35.9 g
- Gordura saturada
- 21.3 g
- Fibra
- 4.7 g
- Sódio
- 1071.8 mg
Receitas alternativas
Thai green chicken curry
30min
Thai red pork curry
35min
Chiang Mai noodles
25 Min
Curry laksa
45min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Thai beef salad
1 Std. 20 Min
Thai red chicken curry
30min
Thai-style fish cakes
30min
Thai red curry paste
15 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min