Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry spice mix
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tbsp caraway seeds
- 1 tsp cardamom pods
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fenugreek
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp mustard powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 5 whole cloves
- 2 dried bay leaves
- 5 g fresh curry leaves (approx. 20 leaves)
Chicken filling
- 2 brown onions, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 80 g vegetable oil
- 1 tsp sea salt
- 400 g canned diced tomatoes
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into strips (approx. 3 cm)
- 670 g canned coconut cream
Assembly
- 600 g puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- sesame seeds, black and white, to sprinkle
- plain flour, to dust
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4797.8 kJ / 1146.7 kcal
- Proteína
- 40 g
- Hidratos de carbono
- 59.7 g
- Gordura
- 84.5 g
- Gordura saturada
- 49.6 g
- Fibra
- 6.5 g
- Sódio
- 608 mg
Receitas alternativas
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min.
Spiced lamb pie
40 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Family chicken galette
1j 55 mnt
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 godz.
Biryani-style rice
1h 5 min
Chiang Mai noodles
25min
Chicken laksa
30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Gwinganna turmeric chicken with coconut cream and green beans
2 Std. 20 Min