Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
Curry spice mix
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 5 whole cloves
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tbsp caraway seeds
- 1 tsp cardamom pods
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fenugreek
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp mustard powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 5 g fresh curry leaves (approx. 20 leaves)
Chicken filling
- 2 brown onions, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 80 g vegetable oil
- 1 tsp sea salt
- 400 g canned diced tomatoes
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into strips (approx. 3 cm)
- 670 g canned coconut cream
Assembly
- 600 g puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- sesame seeds, black and white, to sprinkle
- plain flour, to dust
- Nutrição
- por 1 portion
- Energia
- 4797.8 kJ / 1146.7 kcal
- Proteína
- 40 g
- Hidratos de carbono
- 59.7 g
- Gordura
- 84.5 g
- Gordura saturada
- 49.6 g
- Fibra
- 6.5 g
- Sódio
- 608 mg
Receitas alternativas
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Lamb korma
4hod.
Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
55 Min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 Std. 5 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 godz. 10 min
Asian nachos
40min
Chiang Mai noodles
25min
Southern-style chicken
40min
Spiced lamb pie
40min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min