Dispositivos e acessórios
Yiayia's Pastitsio
Preparação 25min
Total 1h 40min
8 portions
Ingredientes
Pasta
-
feta cheese crumbled100 g
-
Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
dry bucatini pasta250 g
-
egg whites lightly beaten2
Meat sauce
-
brown onions (approx. 300 g), cut into halves2
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil30 g
-
canned tomatoes400 g
-
tomato paste40 g
-
stock paste (see Tips)2 tsp
-
red wine100 g
-
sugar1 tsp
-
ground cinnamon (optional)½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
water110 g
-
beef mince900 g
-
dried bay leaf1
-
whole clove1
-
cinnamon quill1
White sauce
-
unsalted butter cut into pieces100 g
-
plain flour150 g
-
milk1000 g
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
sea salt½ tsp
-
egg yolks2
-
breadcrumbs2 tbsp
Dificuldade
fácil
Nutrição por 1 portion
Sódio
991.3 mg
Proteína
38.8 g
Energia
3435.8 kJ /
821.2 kcal
Gordura
48.4 g
Fibra
3.6 g
Gordura saturada
22.6 g
Hidratos de carbono
54.9 g
Gosta desta receita?
Inspire-se em mais de 100 000 receitas!
Registe-se gratuitamente Mais InformaçõesTambém pode gostar...
French onion pasta
45min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
Family burger pie
1h 25min
Lamb sausage ragu
30min
Beef and beer pie
1h 40min
Pastitsio
1h 30min
Leek and ham tart
1h 55min
Risotto bolognese
45min
Cheeseburger Meatball and potato wedge traybake
1h
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50min
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Baked chicken pizzaiola
55min