Dificuldade
A maioria das nossas receitas são fáceis de confecionar. Contudo, algumas exigem mais tempo ou são um pouco mais exigentes, sendo classificadas como médias ou avançadas.
Tempo de preparação
Tempo que precisa para preparar esta receita
Tempo total
Tempo que leva a preparar esta receita do início ao fim
Porções
Porções
Ingredientes
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
ou 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Nutrição
- por 1 portie
- Energia
- 1812 kJ / 433 kcal
- Proteína
- 9 g
- Hidratos de carbono
- 63 g
- Gordura
- 15 g
- Fibra
- 1.8 g
Receitas alternativas
Worst met erwtenrisotto
30min
Zalm en venkel risotto
25min
Hollandaisesaus
15min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Saltimbocca met groenten en risotto Milanese
Nenhuma avaliação
Risotto met Parmezaanse kaas
40min
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1h 15min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Pompoenrisotto met spek
25min
Basilicumpesto
10min
Meringue spoken
12h 25min
Sabayon (Zabaglione)
15min